Keresés ebben a blogban

Lekapcsolták a villanyóráját, majd kirabolták a hangácsi nyugdíjast

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint - még el nem fogott társával együtt - úgy rabolt ki egy idős embert, hogy a villanyórája lekapcsolásával csalta ki az otthonából - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és még el nem fogott társa januárban az esti órákban jelent meg az idős, nehezen mozgó férfi hangácsi otthonánál, melynek udvarán lekapcsolták a villanyórát.

Mikor a férfi kilépett az ajtón, hogy megnézze az áramszünet okát, a betolakodók egyike hátulról befogta a száját és a földre szorította - írta a törvényszék.

Ezt követően a rablók bementek a lakásba, ahonnan 300 ezer forint készpénzzel, valamint egy mobiltelefonnal távoztak.

A Miskolci Törvényszék tudatta: a hangácsi rablás bűntette kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény, annak büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés. A büntetési tétel felső határa 15 év a többszörös visszaesőkre vonatkozó rendelkezések alapján.

A bíróság álláspontja szerint a letartóztatott férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, mivel az eddigi adatok szerint feltehetően bűncselekmények elkövetése útján tartja fenn magát.

A bíróság mindezeket mérlegelve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - áll a törvényszék közleményében. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !