Lejezéssel fenyegette a rendőröket egy férfi Berekböszörményben

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki lefejezéssel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket a Hajdú-Bihar vármegyei Berekböszörményben - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t kedden.

Dobó Dénes tudatta: a törvényszék ezzel helyben hagyta az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság ítéletét, így az jogerőre emelkedett. Egyidejűleg a bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott kétéves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A tényállás szerint a vádlott házastársának segélyhívására érkeztek meg a rendőrök egy berekböszörményi ingatlanhoz. A járőrök a vádlottat igazoltatni akarták, ő azonban ittas állapotban nem volt hajlandó alávetni magát az intézkedésnek.

A férfi az egyik rendőrt azzal fenyegette, hogy megöli és lefejezi, ha beteszi a lábát az ingatlan területére. A később kiérkező erősítést ugyanezzel fenyegette a vádlott.

A rendőrök előtt ismert volt, hogy a vádlott korábban egy karddal súlyosan megsebesített egy embert, ezért fokozott óvatossággal jártak el.

A férfi nagyjából egy órán keresztül megakadályozta a rendőri intézkedést, végül a rendőrök megtörtén ellenállását, majd testi kényszert alkalmaztak, és előállítottak - közölte a szóvivő. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !