Kövekkel dobáltak autókat fiatalok Jászjákóhalmán

Vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a három fiatal fiúval szemben, aki zúzott díszkövekkel dobált meg több közlekedő személygépkocsit Jászjákóhalmán - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerdán közleményben az MTI-vel.

A 15, 16 és 17 éves fiúval szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a három fiatal és egy gyermekkorú társuk a 31-es számú főúton Jászberény felől Jászapáti felé autózó nő járművét kavicsokkal megdobálták. A személygépkocsi jobb első oldalablaka és első szélvédője is kisebb mértékben megsérült. Az autóban utaztak a nő gyermekei is - írták.

Néhány perc elteltével ugyanezen az útszakaszon a fiatalkorú elkövetők további három személygépkocsit dobáltak meg a díszkövekkel - szerepel a közleményben. Egyiknek a jobb hátsó sárvédője, a másiknak a jobb első ajtaja sérült meg, az utoljára megdobált autónak a jobb első oldalablakán, első szélvédőjén, valamint a jobb első ajtóborításán keletkezett sérülés - közölték, jelezve: ezt követően a fiatalkorú fiúk gyermekkorú társukkal a helyszínről elmenekültek.

Az ügyészség a korábban már köznyugalom elleni bűncselekmény miatt próbára bocsátott 16 éves fiatalkorúval és 17 éves társával szemben közérdekű munka kiszabására, 15 éves társukkal szemben pedig próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt. (Fotó: Illusztráció/Shutterstock)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !