Keresés ebben a blogban

„Kölcsön” kocsival ittasan balesetezett, másfél órás áramkimaradást okozott Tiszakécskén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai őrizetbe vették a gyanúsítottat. Az ügyészség kezdeményezésére a férfit a bíróság még szilveszter napján letartóztatta - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Nem végződött túl jól az év annak a kocsitulajdonosnak a számára, akit 2022. december 30-án reggel hat órakor a szomszédja azzal a hírrel hívott fel, hogy valaki összetörte az autóját. A baleset azonban nem csak őt érintette rosszul, hanem Tiszakécskét is, ahol az eset következtében másfél órás áramkimaradás volt.

A történet hajnalban kezdődött, amikor egy tiszakécskei férfi egy több órás baráti italozást követően hazafelé elindult, méghozzá gyalogosan. Út közben észrevett egy autót, amely nyitva volt, és jó ötletnek gondolta, ha azt kölcsönveszi, és úgy folytatja útját. A helybéli azonban még 200 métert sem tudott megtenni, elvesztette uralmát a kocsi felett, lehajtott az útpadkára, majd egy felsővezetéket tartó oszlopnak ütközött, ami megdőlt, és áramkimaradást okozott.

Az alkalmi sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért a helyszínre érkező rendőrök vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Kiderült az is, hogy a 25 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a biztonsági övet se használta, így ellene – a büntetőeljáráson túlmenően – szabálysértési és közigazgatási eljárás indult.  

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai a bűnelkövetőt jármű önkényes elvétele bűntette, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásának vétsége miatt őrizetbe vették, és kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását. A Kecskeméti Járásbíróság – az ügyészség indítványa alapján – a férfit még 2022. december 31-én letartóztatta. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !