Kocsmába ment a lopott személygépkocsival, majd ittasan tűzcsapnak hajtott

A vádlott a munkatársa tulajdonában lévő autóval, annak tudta és beleegyezése nélkül, ittas állapotban több kocsmába is elment italozni, amivel Pilinyben egy tűzcsapnak is nekiment - közölte a Balassagyarmati Törvényszék.

A Balassagyarmati Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott ittas állapotban a munkatársa tulajdonában lévő személygépkocsit – az épületben lévő asztalra letett indítókulcs elvételét követően – a tulajdonos tudta és belegyezése nélkül, jogtalan használat céljából ittas állapotban elvitte.

A vádlott az általa vezetett tehergépkocsit Szalmatercsről Pilinybe, majd onnan Szalmatercsre közlekedve azt jogtalanul használta. A vádlott a Piliny, Iskola út 44. szám alatt található vendéglátóipari egységben további szeszes italt fogyasztott, majd 20 óra 10 perc körül, újra elindult a járművel, melynek során ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a Piliny, Iskola út 44. szám előtti útszakasz mellett található tűzcsapnak ütközött a gépkocsival, majd Szalmatercs irányába tovább közlekedett.

A Balassagyarmati Járásbíróság a vádlottat a 2023. január 11-én tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal a vádlottat 2 év időtartamban a közúti járművezetéstől is eltiltotta.

A bíróság döntése nem jogerős. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !