Kifosztották az alvó nőt a vendégségben lévő elkövetők

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és többrendbeli lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki amellett, hogy Lajosmizsén társával együtt kifosztott egy alvó sértettet, autókból és lakásokból is lopott. A lopások elkövetésében további két ismerőse segítette - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a legidősebb vádlott és társa 2021. július 5. napján egy lajosmizsei tanya pincéjében voltak vendégségben. A házban aludt a vendéglátójuk felesége, a bűnügy sértettje. Egy óvatlan pillanatban a két elkövető besurrant a nyitott lakóépületbe és a legidősebb vádlott a hálószobában alvó sértett ágya melletti szekrényből eltulajdonított két darab, összesen 60.000 forint értékű mobiltelefont. Ezalatt társa figyeléssel biztosította, hogy senki ne vegye észre a telefon elvételét.

A legidősebb vádlott a kifosztáson túl további négy lopást is elkövetett. Előbb 2021 áprilisában egy nyitott autóból kilopta az autórádiót, majd azt – a lopást megfigyelőként biztosító – legfiatalabb vádlott társával együtt egy lajosmizsei ismerősüknek eladásra kínálták. A sértett visszautasította az üzletet és elküldte vádlottakat. A két férfi a felszólításnak látszólag eleget tett és elindultak a kapu felé. Ezt látva a sértett bement a házba, amit a legidősebb vádlott kihasznált, besurrant az udvaron álló lakóautóba és onnan ellopta a sértett mobiltelefonját.

A legidősebb vádlott 2021 júliusában egyedül is feltört egy autót, abból a sértett műszerfalon hagyott pénztárcáját tulajdonította el. Majd egy hétre rá a nyitott ablakon keresztül besurrant egy lajosmizsei házba és onnan laptopot, mobiltelefont és más ingóságokat, köztük egy hallókészüléket is ellopott, két sértettnek is kárt okozva. Az eltulajdonított dolgokat a ház előtt várakozó harmadik vádlott társának adogatta ki.

Az ügyészség a legidősebb vádlottat kifosztás bűntettével és négy rendbeli lopás vétségével, míg egyik társát kifosztás bűntettével, másik két társát pedig 2-2 rendbeli lopás vétségével vádolja. Ezért a legidősebb vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés, a kifosztást elkövető társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, míg a lopásban részt vevőkkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (Fotó:  Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !