Késsel fenyegetve raboltak ki egy nőt az egyik budapesti villamoson (videó)

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt, az egyik budapesti villamoson, késsel fenyegetve rabolt ki egy külföldi nőt - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember 3-án délután, a XI. kerületben közlekedő 6-os számú villamoson figyelt fel a járművön utazó sértettre. A vádlott leült a nővel szemközti ülésre, majd közel hajolt hozzá, és az ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle. A magyar nyelvet nem beszélő sértett megértette, hogy mit akar a vádlott, és a fejét rázva jelezte, hogy nem áll szándékában teljesíteni a kérést. A férfi ekkor megismételte a kézmozdulatot, a sértett azonban újra megtagadta a pénz átadását. A vádlott ekkor elővett a táskájából egy kést, amit a sértett előtt látványosan forgatni kezdett, majd azzal hirtelen a nő nyaka felé szúrt. A sértett védekezésképpen elrántotta a fejét, a vádlott azonban továbbra is fenyegetően hadonászott felé a késsel, majd a nő hasa irányába szúrt, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. A sértett a fenyegetés hatására sokkos állapotba került, félelmében elővette és kinyitotta a pénztárcáját, amiből ezután a vádlott kivett 55.000 Ft készpénzt, amit eltett.

A támadást észlelő egyik utas a villamosvezető felé indult segítséget kérni, a sértett pedig felállt az ülésről, és megpróbált eltávolodni a támadótól. A vádlott ekkor hátulról meglökte a nőt, majd a következő megállónál leszállt a villamosról, a rendőrök azonban még a helyszín közelében elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az 50 éves férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !