Ittasan manőverezett egy sofőr Budapesten, mindezt egy rendőrautó kamerája rögzítette

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfival szemben. Az elkövető ittasan vezetve túl gyorsan vett be egy kanyart a Dózsa György úton, megpördült, majd a menetiránnyal szemben állt meg, és mindezt egy rendőrautó kamerája rögzítette - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott a XIV. kerület, Dózsa György úton ittasan vezette az általa használt gépkocsit. Ennek során nagy sebességgel hajtott le a keresztező útról, gyorsan vette be a kanyart, az autójával megpördült, majd végül az úttest túloldalán, menetiránnyal szemben tudott csak megállni. A sofőr ezután leparkolt, majd kiszállt az autóból, és gyalog indult tovább. A férfival szemben a manővert észlelő járőrök intézkedtek, majd őt az illetékes rendőrkapitányságra előállították.

A vádlott a cselekményt megelőzően alkoholt fogyasztott.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő 21 éves férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !