Ittasan árokba tolatott az engedély nélkül elvitt busszal egy csetényi férfi

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 24 éves csetényi férfit - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. december 30-án éjszaka arról, hogy ismeretlen tettes Csetényben egy parkoló autóbusz ajtaját kinyitotta, majd a benne lévő indítókulccsal elindította a járművet és az árokba tolatott vele. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a bejelentést követő egy órán belül otthonában elfogták a 24 éves helyi lakost. Az intézkedés során a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív értékkel zárult, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Az egyenruhások ezután előállították őt a Zirci Rendőrőrsre, és az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették, majd a bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.   

A tettes ellen járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés elkövetése miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek vele szemben. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !