Így spórolt több mint félmilliót szomszédainak egy áruház pénztárosa

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik egy áruházat károsítottak meg úgy, hogy csak részben fizették ki az onnan kihozott termékeket - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint két elkövető anya-lánya viszonyban van, a harmadik nő pedig ismerősük, aki részmunkaidős pénztárosként dolgozott egy Dunaharasztiban lévő áruházban. 2020. április 1. és 2020. április 26. közötti időszakban több alkalommal fordult elő, hogy az anya vagy a lánya az áruházban a pénztáros elkövetőnél fizetett. Ezek közül nyolc esetben a pénztáros elkövető a pénztárszalagra helyezett áruk vonalkódjának csak egy töredékét olvasta be. Ekként a másik két elkövetőnek a vásárlás során csak minimális összeget kellett fizetnie. A legrosszabb esetben közel huszonhétezer forint helyett csak alig háromezer, a legjobb esetben viszont több mint százezer forint helyett alig ötezer forintot fizettek.

Így összesen közel ötszázötvenezer forintnyi terméket szereztek meg egy hónap alatt fizetés nélkül.

A pénztáros emellett még két további vásárlónál is közreműködött hasonló módon, így ő összesen mintegy hétszázezer forintnyi árucikk ellopásában vett részt.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !