Keresés ebben a blogban

Forró vízben fürdetett csecsemő halt meg Ináncson

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a december közepén történt ügyben.

A RTL Híradó értesülései szerint december 15-én meghalt egy nevelőszülők gondjaira bízott 10 hónapos gyermek Ináncson, miután olyan forró vízben fürdették, hogy súlyos égési sérüléseket szenvedett. A gyermek kórházba került, de másnap belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy a haláleset miatt a nevelőapát hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Egy mélyszegénységben élő, miskolci hatgyermekes családra december végén rászakadt a háztető, az ő gyerekük volt a 10 hónapos, tragikus körülmények között meghalt csecsemő. A család végül Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő segítségével kapott szükséglakást. Erdei a Facebookon azt írta, felhívást tett közzé, hogy megsegítsék a családot, és állítása szerint nagyon sok felajánlást kaptak.

"A rosszindulatú, rasszista, kényszeres, okoskodó, végtelenül gonosz hozzászólások ellenére mégis örömteli, hogy vannak még jólelkű emberek"– írta a képviselő.

Erdei az rtl.hu-nak elmondta, hogy a családból kiemelt 10 hónapos gyermek a család rokonaihoz került, a tragédia pedig már a gyermek nevelőszüleinél történt, Ináncson. 

A képviselő arról tájékoztatott, hogy szakemberekkel tekintették meg a miskolci ingatlant, akik megállapították, hogy azt le kell bontani. A tető nélküli házban jelenleg az elhunyt kisgyermek nagyapja él.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !