Keresés ebben a blogban

Fogolyszökése után kábítószerrel a zsebében sétált be egy férfi az erzsébetvárosi rendőrkapitányságra

Fogolyszökése után kábítószerrel a zsebében sétált be egy férfi az erzsébetvárosi rendőrkapitányságra, ahová barátnőjét állították elő lopás miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Nem várt ügyfél érkezett 2023. január 12-én délután a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra. A 36 éves férfi lopás elkövetése miatt előállított barátnőjét várta a rendőrségen, de hamar felfigyeltek rá.

J. Istvánt az egyik szolgálatban lévő rendőr felismerte, mivel a bűnügyi felügyelet alatt álló férfi január 12-én reggel belvárosi otthonában levágta a technikai eszközt a lábáról, majd a lakásból távozott. Ellene az V. Kerületi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki fogolyszökés miatt.

A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon könnyű testi sértés vétség, prostitúció elősegítése, kerítés és kitartottság bűntett gyanúja miatt folytatott eljárás miatt rendelte el.

A körözött férfi először hamis adatok bediktálásával próbálta megvezetni az intézkedő rendőrt, azonban nem járt sikerrel. Ruházatának átvizsgálása közben a járőrök két tasak kábítószergyanús anyagot is találtak, amelyet lefoglaltak.

J. István az intézkedő rendőröknek elmondta, hogy az eszközt azért vágta le a lábáról, mert több elintézni való dolga is volt, és barátnőjével is szeretett volna lenni. Találkozójuk helye időközben módosult, mivel a nőt a kerületi rendőrkapitányságra lopás gyanúja miatt előállították.

A 36 éves J. Istvánt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek eltartóztatásának indítványozására. ​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !