Keresés ebben a blogban

Fenyegette és bántalmazta a közterület-felügyelőket egy nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki ittasan inzultálta a bátonyterenyei közterület-felügyelőket - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a férfi ittasan, imbolyogva, bizonytalan mozgással gyalogolt Bátonyterenyén, az Ózdi út úttestjén, a közlekedő járművek között. A közterület-felügyelőként szolgálatban lévő két sértett ezt meglátva a balesetveszély elhárítása végett a szolgálati autóval a férfi mellé hajtott és intézkedtek vele szemben. A vádlott az adataira irányuló kérdésre nem válaszolt, személyi igazolvánnyal nem igazolta magát, ellenben a nőnemű sértettet „cicukám”-nak, „csajszikám”-nak és „mucikám”-nak szólította és megpróbálta megölelni. A nő a mozdulat elől kitért, és – rosszul lépve – a járda mentén húzódó füves árokba esett.

A férfi ezután elindult, a felügyelők gyalogosan követték, mire hirtelen hátrafordult és bal kézzel a nőt arca felé ütött, de mivel a sértett elhajolt, így csak a vállát érte az ütés. A vádlott ezután a másik felügyelőt trágár kifejezésekkel szidalmazta és fenyegette.

A közterület-felügyelők kihívták a rendőrséget, akik a férfit előállították és büntetőeljárást indítottak ellene.

A közterület-felügyelők a törvény értelmében munkájuk ellátása során kiemelt büntetőjogi védelmet élveznek, ezért az ügyészség az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztés büntetést a büntetlen előéletű férfivel szemben, valamint kötelezze az eljárás során keletkezett 218.866 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !