Keresés ebben a blogban

Eltiltás alatt vezetve okozott balesetet

Az Esztergomi Járási Ügyészség  büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette  miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, akit a bíróság már többször eltiltott a járművezetéstől, ennek ellenére járművet vezetett, egy esetben halálos balesetet okozott - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a férfit 2011-ben a bíróság többek között halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 10 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

A bíróság 2016-ban a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint  mint különös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre és 4 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte.

A bíróság 2017-ben a férfit többek között ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, mint különös visszaesőt 3 év börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre és 3 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi 2021. december 22-én Únyon vezette a tehergépkocsit, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem az út - és látási viszonyoknak megfelelően közlekedett az enyhén jeges úton, ami miatt átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és összeütközött a szemből érkező személygépkocsival.

A férfi 2022. július 23-án és 2022. augusztus 22-én Tatabánya lakott területén belül személygépkocsit, illetve tehergépkocsit vezetett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !