Előbb csak buszjegyre kért, végül az összes pénzt elvette a kaposvári rabló

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kirabolt egy kiskorú fiút Kaposvár belvárosában - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 szeptemberében – amikor meglátta a nála lényegesen fiatalabb és gyengébb fizikumú sértettet – elhatározta, hogy akár bűncselekmény elkövetése útján is pénzt fog szerezni. Ennek érdekében a vádlott előbb elállta buszpályaudvarnál lévő liftből kiszálló fiú útját, majd tőle pénzt kért, ekkor még csak buszjegyre. Miközben a sértett ezer forintot nyújtott át a részére, a vádlott észlelte, hogy a fiúnál több bankjegy is van, ezért – az egyik kezét folyamatosan a zsebében tartva – felszólította a sértettet, hogy valamennyi pénzét adja át részére. A megrémült fiú – tartva a nála idősebb és erősebb férfitól, valamint attól is, hogy a rabló zsebében esetleg támadásra alkalmas eszköz lehet – végül az összes pénzét odaadta a vádlottnak.

A bűncselekmény elkövetését követően az elkövető vonattal a fővárosba utazott, azonban a nyomozók rövid időn belül azonosították, és már másnap őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára elrendelte a bíróság.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !