Elkötötte és összetörte ismerőse autóját egy kabai férfi

A 24 éves férfi saját bevallása szerint ittasan döntött úgy, hogy kocsikázik egyet ismerőse autójával. A püspökladányi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre érkezett bejelentés arról, hogy egy személyautót eltulajdonítottak Kabáról. Az egyenruhások rövid időn belül megtalálták a gépkocsit Kaba közelében egy mezőgazdasági területen, összetörve.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást tartottak, majd a látókörükbe került egy fiatal férfi, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a kocsi eltűnésével.

A 24 éves helyi lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Részletes beismerő vallomást tett és elmondta a rendőröknek, hogy a kollégáival iszogatott, majd úgy döntött, hogy egyik ismerőse autójával tesz egy kört. Tudta, hogy az indítókulcs benne lesz az gépkocsiban, így beült és már indult is. Egészen a település határáig jutott, majd nekihajtott egy villanyoszlopnak, azonban ez se állította meg. Kitolatott és egy szántáson keresztül akart tovább haladni, de a kocsi elakadt. Ezt követően gondosan lezárta a járművet és hazasétált.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !