Elkeseredésében felgyújtással fenyegette a bíróságot egy házáért küzdő kilakoltatott idős férfi

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elkeseredésében egy járásbíróság felgyújtásával fenyegetőzött.

A vád szerint a hajdúböszörményi férfi és felesége csalással kapott meg az egyik banktól 2.090.000 forint gyermekek után járó lakásépítési kedvezményt családi házuk felépítéséhez még 1996 nyarán. Az illetékes bíróság 2005-ben jogerős ítéletében a vádlottat több bűncselekmény elkövetése miatt bűnösnek mondta ki és vele szemben büntetést szabott ki.

A házaspár a pénzintézet felhívására nem fizette vissza a jogosulatlanul felvett anyagi támogatást, ezért a bank velük szemben végrehajtási eljárást kezdeményezett, és annak keretében az ingatlant a végrehajtó értékesítette. A férfi és felesége azonban a házat önként nem adta át az árverési vevőnek, ezért 2001-ben bírósági döntés alapján került sor az ingatlan átadására az új vevőnek.

A férfi ezen időponttól kezdődően nem tudta elfogadni a polgári bíróságok döntéseit, illetve nem tudott belenyugodni az ingatlanból történt kilakoltatásukba, ezért több mint 20 éven át rendszeresen panaszos leveleket írt az érintett városi bíróságnak.

Az elkeseredett vádlott 2022. május 31-én ismételten levelet írt a járásbíróságnak, amely fenyegető üzenetet tartalmazott, a férfi felszólította a bíróságot, hogy segítse elő az ingatlan részére történő visszaadását, mert ha nem, akkor felgyújtja a bíróság épületét. A vádlott levele 2022. június 1. napján érkezett meg az érintett járásbíróságra.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő idős férfi ellen terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a vádirat mértékes indítványt is tartalmaz, miszerint ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén beismeri a vádiratban foglaltak szerint a bűncselekmény elkövetését, abban az esetben a törvényszék őt 1 év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre függessze fel. (Fotó: Illusztráció/Shutterstock)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !