Egy órán át menekült a magyar rendőrök elől egy lengyel embercsempész

Őrizetbe vettek egy lengyel embercsempészt, aki az autójában hét külföldivel egy órán át menekült a rendőrök elől, de végül Kiskunmajsánál feltartóztatták - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n csütörtökön.

Azt írták: a 34 éves lengyel férfi lengyel rendszámú autóját reggel 8 óra után nem sokkal akarták megállítani az M5-ös autópályán Kecskemét térségében, de a sofőr a rendőrök többszöri jelzése ellenére sem állt meg. A menekülő autót a rendőrök a vármegyében szolgálatot teljesítő szlovák kontingens tagjaival, több járművel követni kezdték, és egy óra múlva, Kiskunmajsánál sikerült megállítaniuk - írta az MTI.

A járműben a lengyel sofőrön kívül 7 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr - ellenszolgáltatás fejében - a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért ellene embercsempészés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók kezdeményezik a letartóztatását. A külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !