Egy nőt akart kizsákmányolni az enyingi emberkereskedő

A Fejér Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének kísérlete, továbbá más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy nőt erőszakkal akart rávenni prostitúcióra, és az abból származó pénz átadására.

A nyomozás adatai szerint a férfi egy közösségi oldalon ismerkedett meg a nővel, akit valótlanul közös jövő ígéretével kecsegtetett, majd megkérte, hogy költözzön hozzá enyingi otthonába. A férfi a hozzáköltözést követően arra utasította a nőt, hogy dolgozzon prostituáltként, amelyből származó keresményét adja át neki. A sértett erre nem volt hajlandó, ezért őt a gyanúsított többször bántalmazta. A férfi egyszer egy kést magánál tartva akarta a nőt a tevékenységre rávenni, amelynek hatására a sértett beleegyezett a munkavégzésbe, azonban a prostitúció folytatására a nő kimenekítéséig nem került sor.

A férfi a sértettől erőszakkal elvette a magával vitt 40.000 forint készpénzt, valamint az általa hordott aranyékszereket, amelyeket a gyanúsított fia 144.000 forintért egy zálogházba adott be.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól, hogy a tanúkat befolyásolná, az eljárás sikerét meghiúsítaná. A férfi büntetett előéletű, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !