Keresés ebben a blogban

Egy frissen levágott szarvasfejet találtak egy autó csomagterében a szekszárdi rendőrök

Kölesden igazoltattak a szekszárdi egyenruhások, amikor egy ellenőrzött autó csomagterében egy frissen levágott dámbikafejet találtak - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának körzeti megbízottjai 2023. január 29-én vasárnap délután állítottak meg egy autót Kölesden, közúti ellenőrzés során. A jármű vezetője egy 23 éves helyi férfi volt. A kocsi ellenőrzése során a csomagtartóból egy trófeás fej került elő, amiről később kiderült, hogy egy Varsád környékén talált szarvas tetemről vágta le a sofőr egyik ismerőse, akit idő közben már hazaszállítottak.

Az illetékes vadásztársaság képviselője, valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megjelent és szemrevételezte a zsákmányt. Elmondták, hogy egy feltehetően több napja elpusztult, hozzávetőlegesen 2-3 éves dámbika fejét találták meg a kollégák. A trófea értéke nagyjából 400.000 forint, mely lopási kár így megtérült a vadásztársaságnak.

Az igazoltatott fiatalember elmondta, gombászni indultak a területre, ott találták a tetemet. Nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el azzal, ha a trófeás fejet levágják és elviszik haza.

Társa - egy 33 éves kistormási férfi - lakásán kutatást tartottak a tamási nyomozók, majd mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt, mely során egybehangzóan beismerő vallomást tettek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !