Egy enyingi férfi házassági ígérettel magához csalt egy nőt, akit prostitúcióra akart kényszeríteni

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves férfi házassági ígérettel magához csalt egy nőt, akit prostitúcióra akart kényszeríteni - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy siklósi nő tett feljelentést a rendőrségen 2023. január 2-án arról, hogy egy férfi napokkal korábban azzal az ígérettel csalta otthonába, hogy feleségül fogja venni. A nő Enyingre utazott, ahol akarata ellenére a férfi arra kényszerítette, hogy közösüljön vele, és rá akarta venni, hogy prostituáltként neki dolgozzon. Az elkövető akaratának nyomatékosítása érdekében többször tettleg bántalmazta a sértettet, sőt, egy alkalommal késsel is megfenyegette. Ezeken túlmenően nemcsak az ékszereit, de a mobiltelefon-készülékét is elvette tőle, hogy ne tudjon segítséget kérni.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály segítségével együtt otthonában fogták el az egyébiránt más bűncselekmények miatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfit. A rendőrök a lakóingatlanban tartott kutatás során a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható bizonyítási eszközöket lefoglalták.

A nyomozók a 37 éves elkövetőt – őrizetbe vétele mellett - erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Székesfehérvári Járásbíróság 2023. január 5-én elrendelt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !