Drifteléssel veszélyeztette a légi közlekedés biztonságát egy férfi a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtéren (videó)

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a 34 éves gyanúsítottal szemben, aki autójával a Gyöngyös közeli repülőtér havas kifutópályáját használta speciális csúszkálásra - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség.

A járási ügyészség határozata szerint a férfi autójával elment a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtérre azért, hogy annak északi-, északnyugati felén, a hóval borított füves kifutópályán a járművel drifteljen, – vagyis az autóval folyamatosan a kicsúszás határán kanyarogjon – és erről felvételt készítsen. A driftelés során a jármű kerekei a havas, nedves, felázott talajban hosszanti és körkörös benyomódásokat hagytak, melyek a hó elolvadása után láthatóvá váltak.

A gyanúsítottnak cselekménye következtében a repülőtér kifutópályájának felszíne megsérült, amit ő is érzékelt. A férfi a cselekményével a fel- és leszálló járművek közlekedését, ezen keresztül pedig a légi közlekedésben részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette.

Az Egri Járási Ügyészség a légi közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette.

Az ügyészség – a további feltételek fennállása esetén – akkor dönt így, ha a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Ha feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !