Brutális kegyetlenséggel ölt a borsodi testvérpár

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt. Az elkövetők ittasan bementek az idős asszony házába, bántalmazták, majd sérelmére mindketten szexuális cselekményeket végeztek, a lakást átkutatták és 100.000 forint készpénzzel távoztak. Egyikük később visszament és a sértett sérelmére újabb szexuális cselekményt követett el.

A vádirat szerint a férfiak testvérek, egy borsodi kistelepülésen éltek, züllött, italozó életmódot folytattak. 2020. november végén, délután ittas állapotba kerültek, és elhatározták, hogy bemennek az általuk ismert 94 éves időskorú asszony házába azért, hogy pénzt szerezzenek, és vele szexuális cselekményeket végezzenek.

Az ingatlanba az ablakot benyomva bemásztak, a zajra az álmából felkelt sértett sikoltozni kezdett és segítségért kiabált, azonban a vádlottak testszerte bántalmazták, levetkőztették, lefogták és mindketten sérelmére szexuális cselekményeket végeztek. Ezt követően egyikük fojtogatta a sértettet, majd átvitték a másik szobába, ahol ismét erőszakkal szexuális cselekményeket követtek el, átkutatták a lakást és 100.000 forint készpénzzel távoztak. Az áldozatot eszméletlen állapotban, mezítelenül, a fűtetlen ház hideg padlóján hagyták. A férfiak a házban elrejtett több mint 1.000.000 forint készpénzt nem találták meg - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Később az egyik vádlott újra bemászott az épületbe, és a már életjelenségeket nem mutató sértett sérelmére újabb szexuális cselekményt végzett.

Az időskorú asszony a cselekmény következtében zúzódásos és bordatöréses sérüléseket szenvedett el, és a helyszínen meghalt. A sérülések és a halál beállta között közvetlen oksági összefüggés állapítható meg, halála az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlottak feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét zárja ki. (Fotó: police.hu/Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !