Bedrogozott fiatalokat fogtak el a rendőrök Debrecen belvárosában

A debreceni járőrök öt fiatalt fogtak el a belvárosban. Mindannyiuknál pozitív értéket mutatott a kábítószer-gyorsteszt - közölte a  Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A járőrök egy ötfős baráti társaságot ellenőriztek Debrecenben, a Déri-téren 2023. január 3-án hajnalban. Az igazoltatást ruházat, csomag és jármű átvizsgálás követte, amely során több mint 70 darab tablettát, kábítószergyanús növényi törmeléket, dohányőrlőket és egy digitális mérleget is találtak náluk. A rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei fiatalokat előállították és velük szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, ami valamennyi esetben pozitív értéket jelzett.

A megalapozott gyanú szerint egy 19 éves szajoli férfi adta a tiltott szereket az ismerőseinek, neki kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a többi fiatalnak kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. Mindannyian beismerő vallomást tettek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szajoli lakost bűnügyi őrizetbe vette, a társaság többi tagja szabadlábon védekezik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !