Balesetet okozott az M6-oson, majd távozott a helyszínről

Segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset okozása miatt nyomoz a Gárdonyi Rendőrkapitányság - közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy Mazda típusú személygépkocsi közlekedett az M6-os autópályán Pécs irányából Budapest irányába. Haladása során a sofőr a 35-ös kilométerszelvényhez érve a jármű jobb első részével nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő Opel típusú gépkocsinak, melynek következtében az utóbbi jármű a menetirány szerinti jobb oldali útárokba hajtott. A baleset során az Opelből kiszakadt a futómű, amin később egy arra közlekedő Volkswagen típusú jármű áthajtott, benne anyagi kár keletkezett.

Az Opel sofőrje és utasa megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A balesetet okozó 27 éves budapesti járművezető az autópálya leállósávján megállt, majd ezt követően elfutott a helyszínről. A férfi másnap önként jelentkezett a rendőrségen, ahol segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A bűncselekmények elkövetésének körülményeit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vizsgálja. (Fotó: polilce.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !