Keresés ebben a blogban

Árokba borult egy tizenhét migránst szállító kisteherautó Veszprém vármegyében

Árokba borult egy tizenhét migránst szállító kisteherautó Veszprém vármegyében szerdán, a rendőrök elfogtak egy 29 éves osztrák embercsempészt - közölte a területileg illetékes rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

A közlemény szerint a Veszprém vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján szerda reggel a 8-as számú főúton, Somlójenő térségében akartak megállítani egy magyar rendszámú kisteherautót.

A sofőr továbbhajtott, majd lekanyarodott a főútról, ahol Iszkáz külterületén elvesztette uralmát járműve felett és az árokba borult - írták.

Hozzátették, hogy a kisteherautót egy 29 éves osztrák férfi vezette, a raktérben tizenhét illegális migránst találtak. Közülük tizenketten szír, hárman afgán és ketten egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A balesetben a jármű vezetője és az egyik utas sérült meg könnyebben, őket a mentők kórházba vitték.

Az osztrák sofőrt a rendőrök előállították és embercsempészés gyanúja, valamint közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást ellene - írta az MTI.

A rendőrség közölte, az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !