Keresés ebben a blogban

Addig nem mehettek be az utcáról a Berlinben futtatott magyar nők, amíg nem keresték meg a napi 150-300 eurót

Fotó: police.hu
Átadták a német hatóságok egy emberkereskedelemmel gyanúsított banda két magyar állampolgárságú tagját, egy férfit és egy nőt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozóinak - tette közzé honlapján a rendőrség.

A police.hu oldalon azt írták, hogy KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya büntetőeljárást folytat több ember sérelmére, rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a négyfős bűnbanda 2017-től űzte illegális tevékenységét. Módszerük az volt, hogy Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket szerveztek ki Németországba, prostitúciós munkára - írták.

Az összetoborzott lányokat a csoport egyik tagja azzal bírta rá a prostitúciós tevékenységre, hogy szerelmet színlelt nekik - derült ki.

Az áldozatokat az emberkereskedők folyamatos megfigyelés alatt tartották, és naponta 150 eurót kellett fizetniük az utcaszakaszok használatért. De volt, hogy teljes egészében elvették tőlük a bevételüket.

Ha nem keresték meg a tőlük elvárt napi 150 és 300 euró közötti összeget, nem engedték be őket az utcáról - írta az MTI. Lelki terror alatt tartották őket és fizikailag is bántalmazták a nőket.

A bűnbanda most elfogott 40 éves vezetőjének segítségére volt a szintén őrizetbe vett 45 éves élettársa is. Az Emberkereskedelem Elleni Osztály kiadatásukat követően gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi őrizetbe vette őket, letartóztatásukat a Fővárosi Főügyészség indítványaira a bíróság elrendelte. Harmadik társuk szintén letartóztatásban van, őt 2022 szeptemberében Budapesten fogták el  - közölték.

A KR NNI továbbra is keresi az elkövetői kör negyedik tagját, akinek tartózkodási helye ismeretlen, ezért vele szemben belföldi, illetve európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !