Keresés ebben a blogban

22 lopás elkövetése miatt vádat emeltek négy férfival és egy nővel szemben Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség 22 lopás elkövetése miatt vádat emelt négy férfival és egy nővel szemben, akik főként garázsokat, társasházi tárolókat és autókat törtek fel Kecskeméten.

A vádirat szerint a két legfiatalabb férfi 2021 februárjától kezdődően a 2021 októberében történt őrizetbe vételükig, együtt összesen 17 lopást követtek el Kecskeméten. 2021 szeptemberében egy-egy napra csatlakozott hozzájuk egyik férfi, illetve a női társuk, akik közül a női öt, míg a férfi két lépcsőházi tároló feltörésében vett részt.

Az ötödik elkövető egy autó és egy garázs feltörésre kísérte el a legfiatalabb vádlottat, de nem hozott szerencsét társának, mert a garázs feltörése közben megzavarták őket, míg az autó ajtaját nem tudták kifeszíteni, így mindössze egy hűtőráccsal gazdagodtak. Ezen cselekményeken felül a legfiatalabb vádlott még egyedül is feltört három gépjárművet.

Az elkövetők a feltört lépcsőházi tárolókból és garázsokból zsákmányoltak kerékpárokat, hifi berendezést, sarokcsiszolót és még egy komplett horgászfelszerelést is, míg az autókból főként magnókat, hangszórókat vettek magukhoz. Az elkövetők a 22 sértettől összesen több mint 1.250.000 forintnyi ingóságot loptak el, amelyből a rendőrségi lefoglalásokkal közel 250.000 forint értékű tárgyakat sikerült visszaszerezni.

Az ügyészség a két legfiatalabb vádlottat 9 rendbeli lopás bűntettével és 8, illetve 13 rendbeli lopás vétségével, a nőt 5 rendbeli lopás bűntettével, egyik társukat 2 rendbeli lopás bűntettével, a másikat 2 rendbeli lopás vétségével vádolja. A két legfiatalabb elkövetővel szemben szabadságvesztés büntetés, míg a másik három vádlottal szemben közérdekű munka és elzárás büntetés kiszabását indítványozta az ügyészség. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !