19 idős embert tévesztettek meg és csaltak ki tőlük mintegy 30 millió forint értékben aranyékszereket és pénzt

Az unokázós csalók azzal a hazugsággal csapták be áldozataikat, hogy hozzátartozóik bajban vannak, és sürgősen pénzre van szükségük - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai még 2020-ban indítottak eljárást, mivel egy Egyesült Királyságban bejegyzett telefonszámról felhívtak egy 75 éves budapesti asszonyt 2020 júniusában. A telefonáló magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy tartozása miatt egy lakásban tartják fogva. A kétségbeesett nőnek előadta, hogy ha nem segít kifizetni a többmilliós tartozását, akkor levágják az ujjait. Az idős nő magához vett közel félmillió forintnak megfelelő valutát és több mint másfél millió forint értékű aranyékszert, amit a telefonáló utasításának megfelelően egy angyalföldi cím előtt rakott le. 

A budapesti rendőrök nem sokkal a csalás után azonosították és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható, akkor 26 éves K. Györgyöt és 58 éves B. Anikót, harmadik társukra, a 32 éves Sz. Krisztiánra 2021. szeptember 16-án került bilincs.

A csepeli rendőrök a csalás miatt folytatott nyomozás során megállapították, hogy 2020 júliusa és októbere között összesen tizenkilenc idős embert tévesztettek meg és csaltak ki tőlük mintegy 30 millió forint értékben aranyékszereket és pénzt. Kiderült az is, hogy a csalók bűnszervezetben dolgoztak, melynek irányítója K. György volt, aki a telefonhívásokat külföldről indította, míg a Magyarországon élő társai pedig a pénz átvételéről gondoskodtak.

Az eljárás során elvégzett nyomozati cselekményeknek köszönhetően a XXI. kerületi nyomozók K. Györgyön kívül 21 gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben többek között csalás és zsarolás bűntett, csalás bűntett kísérlete és pénzmosás vétség elkövetése miatt, vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak 3,1 millió forintot. A nyomozást most fejezték be, az ügy iratait az ügyészségnek küldték meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !