Villamosvezetőre és utasokra támadt egy társaság Budapesten (videó)

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség három ember ellen, akik októberben egy nagykörúti villamoson rátámadtak két utasra, az egyikük bántalmazta a villamosvezetőt is - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatal férfi és a két nő október 31-én délután a II. kerületi Széll Kálmán téren szállt fel ittasan a villamosra. A járművön hangoskodtak és kiabáltak egymással.

Ezt szóvá tette egy 76 éves férfi, akire emiatt a két nő rátámadt, rángatni kezdték a ruháját és "két kézzel karmolászták az arcát". A bántalmazásba a fiatal férfi is bekapcsolódott, fenyegetően lépett fel a sértettel szemben és a lába felé rúgott.

A villamosvezető a történteket észlelve a következő megállónál kiszállt a vezetőfülkéből, és felszólította a vádlottakat, hogy szálljanak le. A vádlott férfi erre szidalmazni kezdte őt, többször meg is ütötte, ezért a villamosvezető bemenekült a fülkéjébe, amelynek ajtaját a vádlott ezután többször megütötte.

Egy utas videófelvételt készített a jelenetről a telefonjával, ezért az egyik női elkövető kiabálni kezdett vele, majd a férfi is rátámadt: durván lökdösni kezdte és ököllel vállon ütötte. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy egy másik utas hátulról lefogta a támadót.

A bántalmazás következtében a megtámadott két utas és a villamosvezető is könnyebben megsérült.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a három támadó ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, a férfival szemben pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt is vádiratot nyújtott be az illetékes bíróságra - közölte a főügyészség.

A bíróság előtt mindhárom vádlott teljes körű beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezért a bíróság nyomban érdemi döntést hozott: a férfit első fokon 3 év végrehajtandó börtönbüntetésre, a két nőt pedig - az egyiket 208, a másikat 312 óra - közérdekű munka büntetésre ítélte. Elrendelték a férfira korábban, más ügyben kiszabott 1 év 4 hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ítélet a két nő vonatkozásában jogerős, a férfi enyhítésért fellebbezett - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !