Keresés ebben a blogban

Videón, ahogyan fényes nappal ellopnak egy teherautót Inárcson

Csak néhány óráig volt ismeretlen egy gépkocsi lopás tettese - a dabasi nyomozók egy külföldi rendszám alapján jutottak el az iraki-német állampolgárságú férfihez.

Egy inárcsi építési területnél parkoltak le egy munkásokat szállító teherautót 2022. december 9-én reggel. A nap végén hiába keresték, valaki ellopta. Az örkényi és a dabasi rendőrök elsőre csak annyit tudtak, hogy aznap kora délután egy fekete autó érkezett, majd cirkált a parkolóban. Az utas rápróbált az ott hagyott járművekre, végül egy tele tankolt, az indítókulcsával ott hagyott egyik teherautóra esett a választása, beült, és egyszerűen elhajtott vele. Útvonalát az M5 autópálya szegedi irányáig tudták lekövetni, a fekete autó után pedig a rendszáma alapján indultak meg.

A német rendszámú járművön keresztül másnap hajnalra eljutottak egy 23 éves, iraki-német állampolgárságú szakácshoz, aki kihallgatásán beismerte, ellopta, majd Csongrád-Csanád megyéig vitte a teherautót. Egy parkolóban állította le, ahol a rendőrök meg is találták, azóta visszaadták tulajdonosának, ahogyan a férfi fővárosban leállított kocsijában meglelt slusszkulcsot is.

A külföldi férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !