Vádat emeltek a hét ember halálában részes embercsempésszel szemben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki társával együtt 9 illegális határátlépő csempészésében működött közre, akik közül hatan a sofőrrel együtt közúti balesetben hunytak el.

A vádirat szerint a vádlott és barátja 2021. december 13-án, éjjel, Ásotthalom külterületén felvettek gépjárművükbe 9 külföldit, akiket ismeretlen személyek juttattak át illegálisan Magyarország területére. A vádlott társa által vezetett autóval ezután Ausztria irányába indultak, de röviddel ezt követően a rendőrök igazoltatni kívánták őket, azonban a megkülönböztető jelzés ellenére nem álltak meg, hanem nagy sebességgel tovább hajtottak. Mórahalom belterületére érve, éjfélt közvetlen megelőzően a vádlott társa elveszítette a gépkocsi felett az uralmát, és az útpadkára felhajtva egy háznak ütközött. A baleset következtében a sofőr és hat illegális határátlépő a helyszínen életét veszítette, míg a vádlott és további három utas súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlottat a járási ügyészség társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette elkövetésével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő terhelt bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészség mértékes indítványában öt év börtönbüntetés és tíz év kiutasítás kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !