Keresés ebben a blogban

„Remélem, megdöglöttél” – 130-cal rohant párja szeretőjének a kocsijába egy rendvédelmi dolgozó

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást és emberölés bűntettének kísérlete valamint rongálás miatt emelt vádat a Miskolci Törvényszéken.

A 42 éves rendvédelmi dolgozó tudomást szerzett arról, hogy élettársa szerelmi kapcsolatot létesített egy másik férfival, ezért többször megöléssel fenyegette meg mindkettőjüket és a nő jelenlétében azt is közölte vetélytársával, hogy „le lesz vágva a fejed!”.

A vádirat szerint egy 2020 júniusi éjszaka a férfi közös otthonuk előtt az autóban ülve várta élettársát, majd megérkezésük után követni kezdte a hazafelé tartó sértett gépkocsiját.

A sértett észlelte, hogy a férfi a gépkocsija mögött halad, ezért gyorsítani kezdett, majd az úttest közepére húzódott amikor látta, hogy az őt követő autó áttért a szembejövő forgalmi sávba. Ez a manőver többször megismétlődött, miközben már mindketten 80, majd 100 km/h-val haladtak a borsodi településen, és a férfi 2,5 méter távolságról követte az előtte haladó járművet.

A lakott területről kiérve a férfi hátulról nekiütközött először kisebb, majd nagyobb erővel a sértett gépkocsijának, aki válaszul gyorsítással kísérelt meg menekülni. Amikor 130 km/h-val haladtak, a férfi jobbra húzódott, majd személygépkocsijának bal elejével meglökte a másik jármű jobb hátulját azért, hogy azt irányíthatatlanná tegye. Az ütközés miatt a sértett elveszítette irányítását a jármű felett, lehaladt az úttestről a 2 méterrel lejjebb fekvő szántóföldre, ott egy 190 kg-os betondarabnak, majd a távvezeték tartóoszlopának ütközött.

Az elkövető ezután az úton megállt és azt kiabálta a jelentősen megrongálódott gépkocsiban tartózkodó sérült férfinak, hogy: „Remélem megdöglöttél!”, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

A férfi a cselekmény következtében zúzódásokat szenvedett, de a járművek sebességére, a pályaelhagyásos baleseti folyamatra, az úttest és a szántóföld közötti szintkülönbségre tekintettel a járművek ütközése, a gépkocsi felborulása is várható volt, amely a sértett halálát is eredményezhette volna, ennek elmaradása kizárólag a szerencsének volt köszönhető.

Az elkövető vezetői engedélyét az intézkedés során a rendőrök a helyszínen bevonták.

Vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a vádlott a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje 8 év fegyházbüntetésre, 10 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 8 év közügyektől eltiltásra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !