Népszámláló biztosnak adta ki magát a kifosztó

A debreceni nyomozók bíróság elé állítási javaslattal fejezték be egy hajdúhadházi férfivel szemben folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy hajdúhadházi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított – aki népszámláló biztosnak adta ki magát – becsengetett egy debreceni lakóházba 2022. december 6-án délután. Miután beengedték az ingatlanba, arra kérte a nőt, hogy vegye elő az otthon tartott pénzét. A férfi miközben a 82 éves sértettel körbejárta a lakást, eltette az őrizetlenül hagyott pénzt majd nem sokkal később elhagyta a helyszínt.

A rendőrök adatot gyűjtöttek, amely eredményeként még aznap este azonosították a feltételezett elkövetőt. A 44 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. A nyomozók ez ellopott pénz nagy részét lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat 2022. december 7-én bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !