Keresés ebben a blogban

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát egy kiskunfélegyházi férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt vádat emelt egy kiskunfélegyházi férfival szemben. Az elkövetőnél a NAV próbavásárlás során zárjegy nélküli pálinkát, több ezer liter gyümölcscefrét, valamint egy éppen működésben lévő lepárló berendezést talált. A férfi nagy tételben feketén főzte a pálinkát, amelyre nem volt engedélye és amely után nem is adózott.

A vádirat szerint a NAV 2022. február 17-én próbavásárlással egybekötött jövedéki ellenőrzést tartott a kiskunfélegyházi férfi ingatlanában, ahol a konyhában, pincében és a szeszfőző helyiségben műanyag hordókban, kannákban és palackokban összesen 307 liter birs, szőlő és vegyes pálinkát, valamint 41-58 fokos alszeszt talált. A főzőhelyiség melletti raktárban további 32 hordóban összesen 4400 liter szilva- és szőlőcefre várt kifőzésre.

A vádlott az ellenőrzéskor a gazdasági épületben egy 120 literes fém desztilláló berendezés segítségével éppen pálinkát főzött. Kiderült, hogy az alkoholtermékek után nem fizetett jövedéki adót, több mint 2 millió forinttal károsítva meg a költségvetést. Ráadásul a lepárló készüléket – mivel az a megengedett űrtartalmat meghaladta – sem jelentette be.

Az adóhatóság a jövedéki termékeket és a pálinka előállító berendezést elkobozta.

Az ügyészség a férfit költségvetési csalás bűntettével, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése vétségével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és pénzbüntetéssel sújtotta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !