Kerekesszékes férfit fosztott ki egy 47 éves férfi az egyik budapesti metróállomáson (videó)

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 47 éves férfival szemben, aki idén februárban az egyik budapesti metróállomáson, egy kerekesszékben ülő, mozgáskorlátozott férfitől vette el a járást segítő botját és a mobiltelefonját.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február 18-án, délelőtt, a XIX. kerületben, a Kőbánya-Kispest metróállomásnál lévő, az állomást és a mellette lévő bevásárló központot összekötő függőfolyosón figyelt fel a kerekesszékben ülő sértettre. A mozgáskorlátozott férfi egy korábbi sérülése miatt aktuálisan járásképtelen volt, és éppen aludt. A vádlott odalépett a sértetthez, először megtámaszkodott a kerekesszéke mellett, majd megragadta a járást segítő botját és elvette tőle. A sértett időközben felébredt, és észlelte az elvételt, amit számon is kért a vádlottól, majd ezután telefonálni akart. A férfi ezt látva, kivette a sértett kezéből a pár ezer forint értékű mobiltelefonját is, majd azzal és a bottal együtt távozott a helyszínről.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a 47 éves férfit kifosztás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben korábban, egy másik ügyben, lopás miatt kiszabott próbára bocsátást szüntesse meg, a két ügyet egyesítse, és a vádlottat halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !