Járókelők védték meg egy rablás áldozatát a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában

Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfival szemben, aki a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában rátámadt egy földön ülő férfira, akinek az aprópénzét elvette, majd a táskáját is követelte. A támadás folytatását járókelők közbelépése akadályozta meg.

A vádirat szerint a vádlott a XI. kerületben, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában felfigyelt a földön ülő sértettre, majd odalépett hozzá, és erélyesen felszólította, hogy vegyen neki egy sört. A sértett megtagadta a követelés teljesítését, ezért a vádlott őt ököllel arcon ütötte, majd elvette tőle a műanyag pohárba gyűjtött aprópénzét, amit zsebre tett. Ezután a sértett a hátára vette a hátizsákját - amiben pár ezer forint készpénz volt - és távozni akart, a vádlott azonban megragadta a táskát, és azt rángatni kezdte, miközben követelte a sértettől, hogy mind a hátizsákot, mind a benne lévő értékeket adja át neki. A sértett továbbra sem engedelmeskedett, ezért a vádlott őt ismét több alkalommal, ököllel arcon ütötte.

A támadást járókelők észlelték és közbeléptek, felszólították a vádlottat, hogy hagyja békén a férfit, így a táskát a vádlott végül nem tudta elvenni.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 24 éves férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !