Fejszével megölte élettársát, majd a testét felgyújtotta egy nő Komárom-Esztergom megyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség arányosnak tartja annak a nőnek a büntetését, aki fejszével megölte az élettársát, majd a testét felgyújtotta.

A tényállás szerint a 37 éves nő és a 63 éves férfi több éve élettársakként éltek, egy Komárom-Esztergom megyei község pincéjében. A nő a férfi tudtával prostitúciós tevékenységet is folytatott. Közöttük gyakoriak voltak a tettlegességig fajuló veszekedések a férfi féltékenysége és a nő alkoholizáló életmódja miatt.

2022. január 1-jén az esti órákban szintén vita alakult ki közöttük. Az ittas nő földre lökte a férfit, majd ököllel, nagy erővel többször megütötte a fejét. A férfi könyörgött neki, hogy hagyja abba a bántalmazást, azonban a nő egy fejszét vett magához, és annak élével legkevesebb 7 alkalommal lesújtott a hanyatt fekvő férfi koponyájára, utána több alkalommal a felső testére is.

Amikor a nő észlelte, hogy a férfi már nem mozdul, testére papírt és fahasábokat rakott, azokat meggyújtotta, majd elmenekült a helyszínről.

A férfi halálát nyílt agyroncsolódás okozta, életének megmentésére szakszerű orvosi ellátás révén sem lett volna esély.

A Tatabányai Törvényszék a nőt – aki a bűnösségét előkészítő ülésen beismerte – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény kötelező rendelkezése alapján feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és védője enyhítésért fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza. A nő hozzátartozója sérelmére kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el. A családon belüli erőszakos bűncselekmények gyakoriak, elkövetőikkel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !