Emberkereskedelem és kényszermunka családi vállalkozásban

A szabolcsi nyomozók a TEK segítségével elfogták a nyíregyházi család tagjait, akik kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúciós tevékenységre, hogy az abból származó jövedelmükből a saját megélhetésüket finanszírozzák.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának felderítő munkája nyomán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban szervezett összehangolt intézkedést, amelyben felkérésükre közreműködtek a Terrorelhárítási Központ munkatársai is, mivel felmerült, hogy az elkövetőknek fegyvere lehet. A rendőrök 2022. december 7-én egyidőben, két helyszínen elfogták az ügyben érintett R család tagjait, R. L. 26 éves nagykállói lakost, valamint R. G. 28 éves, R. B. 22 éves, és R. G-né 43 éves nyíregyházi lakosokat.

A nyomozás adatai szerint az egymással rokoni kapcsolatban álló négy gyanúsított 2018 évtől egymás tevékenységéről tudva szerveztek be, jellemzően kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket prostitúciós tevékenység végzésére. A nőket Budapesten, Debrecenben, valamint Svájcban, Belgiumban és Németországban dolgoztatták prostituáltként. Az R család szervezte a lányok szállítását, vagy ők maguk vitték őket az általuk bérelt tartózkodási helyekre, ahol a szexuális tevékenységet végezték. Az általuk keresett pénzt részben, egyesektől teljes egészében elvették, és abból finanszírozták saját megélhetésüket, illetve ékszerek, ruhák, nagy értékű autók, és ingatlanok vásárlására költötték. A gyanúsítottak a szexuális szolgáltatásokat internetes oldalakon kínálták az általuk szerkesztett hirdetések útján, amelyek költségeit szintén a nők által megkeresett pénzből finanszíroztak. A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint értékben foglaltak le a gyanúsítottaktól autókat, ékszereket, amelyeket a bűnös tevékenységből származó vagyonból vásároltak.  

A szabolcsi nyomozók a gyanúsítottakat szexuális cselekmény végzése érdekében, több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének meglapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !