Egy többszörösen büntetett 19 éves budapesti fiatal fényes nappal akart kirabolni egy kiskorút, majd összeverekedett egy ismeretlennel

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 19 éves férfit, aki egy kiskorút akart kirabolni fényes nappal az utcán, majd összeverekedett egy ismeretlennel. A bíróság a támadót 4 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.

A vád szerint a terhelt 2022. október 24-én, kora délután, a VII. kerületi Thököly úton odalépett egy 15 éves fiúhoz, akitől cigarettát kért, majd amikor a sértett közölte vele, hogy nincs nála, ököllel arcon ütötte őt. A fiú az ütést követően megjegyzést tett, mire a támadó ismét arcon ütötte. A sértett ezt követően bemenekült egy közeli étterembe, ahová a terhelt követte, és ott arra felszólította a fiatal fiút, hogy vegyen neki valamit. Ekkor lépett be az étterembe a sértett édesanyja, aki rászólt a férfira, hogy hagyja békén a fiát, mire a terhelt az anyát is megfenyegette azzal, hogy megveri, azonban végül elhagyta az éttermet. A sértett fiú becsukta az ajtót a férfi után, mire a terhelt azt a vállával akarta benyomni, de amikor az anya közölte, hogy hívja a rendőrséget, végül elhagyta a helyszínt. A sértettre mért ütések fizikai sérülést nem okoztak. 

A vádlott a fenti esetet követően, a XIV. kerület Reiner Frigyes park buszmegálló közelében egy ismeretlen személlyel dulakodott, kölcsönösen ütötték-rúgták egymást, majd a férfi innen is távozott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 19 éves férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a bíróság a férfit a váddal egyezően, rablás bűntettének kísérletében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, és ezért őt 4 év börtönbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte két korábbi, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztése végrehajtását.

Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A vádlott letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !