Bozótvágóval fenyegette a rendőröket egy 28 éves férfi

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Zala megyei nő 2022. december 8-án este bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia bántalmazta.

A helyszínre érkező rendőrök intézkedését a 28 éves férfi fenyegetéssel akadályozta, egy 53 centiméter hosszúságú machetével indult a hivatalos személyek irányába és távozásra hívta fel őket.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a bozótvágót, amelynek ő nem tett eleget, ezért a járőrök erősítést kértek az intézkedés biztonságos lefolytatásához.

A megerősítő erő kiérkezése után a rendőrök újra felszólították a férfit, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, amelyre az elkövető továbbra sem volt hajlandó, és a megalapozott gyanú szerint ismét elindult a bozótvágó késsel a hivatalos személyek felé.

Mivel a férfi továbbra sem volt együttműködő, végül ellenszegülésének megtörése érdekében könnygázt alkalmaztak vele szemben, majd megbilincselték és előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A férfit őrizetbe vették, majd a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2022. december 9-én gyanúsítottként hallgatta ki.

Az elkövető büntetlen előéletű, azonban nem ismeretlen a hatóságok előtt, többször kellett vele szemben intézkedni és a jelen ügy tárgyát képező cselekményt is felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Mindezek alapján a nyomozó ügyészség álláspontja szerint indokolt az elkövetővel szemben személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést alkalmazni.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye – egy hónapi időtartamra elrendelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !