Bírókat és ügyészt fenyegetett meg egy Csongrád-Csanád megyei nő

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség minősített zaklatás bűntette és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Szegedi Járásbíróságon azzal a nővel szemben, aki bírákat és ügyészt fenyegetett meg.

A 43 éves Csongrád-Csanád megyei nő ellen különböző büntetőügyek indultak – zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt – amelyekben a bíróság többek között végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A nő 2021. áprilisától, az ügydöntő határozatok kihirdetését követően, internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató jellegű üzeneteket küldött az ügyében eljáró bíróknak az általuk hozott ítéletek miatt. A szöveges és hangüzenetekben trágár módon szidalmazta a hivatalos személyeket, és a bírókat valamint családjukat több alkalommal megöléssel fenyegette.

A bíróknak megküldött üzenetekben a nő az ügyében eljáró ügyészt is trágárkodva szidalmazta és fenyegette, azt üzenve neki, hogy „vér fog folyni” és mindenki meg fog bűnhődni.

A nyomozó ügyészség elrendelte a nő őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, majd eredményesen indítványozta letartóztatása elrendelését.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte.

Az elkövető jelenleg hivatalos személy elleni erőszak bűntette, és más bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetését tölti.

Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat – mint különös visszaesőt – börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, valamint ítéletében rögzítse, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !