Keresés ebben a blogban

Árulták és fogyasztották is a kábítószert

A Siófoki Járási Ügyészség bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy testvérpárral, illetve egyikük élettársával szemben, akik szervezetten értékesítették a drogot az ismerőseik körében.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi és négy évvel idősebb nővére 2020 nyarától kezdődően különböző kábítószereket – így kannabiszt, amfetamint és speed-et – vásároltak részben saját fogyasztás, részben pedig értékesítés céljából. A kereskedéshez kapcsolatos feladatokat előzetes megállapodásuknak megfelelően közösen vagy megosztva végezték el.  A vádlottak ilyen módon közel két éven keresztül árulták a drogot Siófokon és környékén, ehhez pedig alkalomszerűen a férfi élettársa is segítséget nyújtott akként, hogy a kábítószert kiporciózta és becsomagolta, így neki, mint bűnsegédnek kell felelnie.

Az üzletnek az vetett véget, hogy 2022 márciusában a férfit és élettársát – miközben az újabb adag értékesítendő kábítószerrel éppen a fővárosból érkeztek vissza Siófokra – a rendőrök ellenőrizték, melynek során a drogot is megtalálták náluk. A nem sokkal később elvégzett házkutatások alkalmával a nyomozók további kábítószert, és a kereskedéshez szükséges eszközöket foglaltak le.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a letartóztatásban lévő testvérpárral szemben fegyházbüntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére, míg a bűnsegéd vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !