A „STOP” tábla ellenére fékezés nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő másik gépkocsival (videó)

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a nőt, aki a „STOP” tábla ellenére fékezés nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő másik gépkocsival.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint napsütéses időben, jó látási viszonyok között haladt gépkocsijával 70 km/óra sebességgel a sértett a Nagyhalászt Nyíregyházával összekötő úton, utasként egy nőt szállított, mindketten használták a biztonsági övüket.

Ugyanekkor közlekedett gépkocsijával a sértett útvonalát keresztező úton a nő is, aki három utast szállított. Az elkövető nem rendelkezett helyismerettel, ezért az útkereszteződésbe úgy hajtott be, hogy figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” tábla jelzését, azaz nem állt meg, de nem is fékezett. A kereszteződésben összeütközött a szabályosan közlekedő sértett gépkocsijával, amitől mindkét jármű az árokba csapódott, kidöntve egy jelzőtáblát, illetve megrongálva egy családi ház kerítését.

A balesetben a vétlen sofőr és utasa is megsérült, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréseket, zúzódásokat szenvedtek. A vádlott és egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták az ütközést. Ha a nő a „STOP” táblánál megállt volna, és elsőbbséget ad a védett úton közlekedőnek, a baleset nem következik be.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A balesetet a biztonsági kamera rögzítette. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !