Vezetés közben elaludt a kisteherautó sofőrje, súlyos balesetet okozott

Kisteherautójával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból álló autónak egy férfi Békés megyében, a 47-es főúton. Vezetés közben elaludt, ezért nem állt meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 47-es főúton, Szeghalom külterületén. Egy kisteherautó vezetője hátulról nekiütközött egy előtte szabályosan balra kanyarodni készülő, éppen álló platós terepjárónak. A balesetben az álló jármű vétlen vezetője súlyosan megsérült. 

A kisteherautó sofőrje kihallgatásán elismerte a felelősségét. Elmondta, hogy korán kelt, árut szállított, reggel 7 órára kellett volna Békéscsabára érnie. Útközben kétszer is megállt, mert érezte, hogy fáradt. Állítása szerint azért ment neki az előtte forgalmi okból álló kocsinak, mert vezetés közben elaludt. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfit a Szeghalmi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a büntetőeljárás iratait továbbították az ügyészségre. 

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy csak kellően kipihent állapotban üljenek volán mögé. Ha úgy érzik, fáradtak, álljanak meg, és ha rövidebb idő alatt nem tudnak kellőképpen felfrissülni, inkább szakítsák meg az útjukat, tartsanak hosszabb pihenőt, mielőtt még baleset történne.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !