Táborozó gyerekek szeme láttára támadt volt élettársára

A Bajai Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. Az elkövető két nappal azután, hogy szakított élettársával, az érsekcsanádi szabadidőparkban összetalálkozott volt párjával, majd féltékenységből, mert a nőt másik férfi társaságában találta, a táborozó gyerekek és nevelők szeme láttára bántalmazta.

A vád szerint a büntetett előéletű mélykúti férfi 2022. július 1-jén, délután, Érsekcsanádon, a szabadidőparkban összetalálkozott egy ismerősével és a társaságában lévő volt élettársával, akit két nappal korábban a vádlott hagyott el. A szabadidőparkban nyári napközis tábort tartottak, ezért mintegy 15 iskolás gyermek és több nevelő tartózkodott ott. Amikor a volt élettárs az egyik pavilonhoz ment, a vádlott követte, majd féltékenységből - mert más férfi társaságában találta - dühében a táborozó gyerekek és nevelőik szeme láttára többször ököllel fejbe ütötte. A férfi volt párját a hajánál fogva a földre rántotta, a földön fekvő nőbe belerúgott, ráadásul a kezéből kiesett mobiltelefonját is a földhöz vágta. A sértett az ismerőse autójába menekült, de a férfi még a gépkocsi ablakán keresztül is többször megütötte és ki akarta onnan rángatni. A vádlott végül csak egy közelben tartózkodó személy erélyes felszólítására hagyta el a helyszínt.

A nő ezután ismerősével Érsekcsanád központja felé közlekedett, amikor a vádlott megpillantva őket útjukat állta. Ezután az autóból kipattanva feltépte a sértett felőli ajtót és ismét ütlegelte, továbbá akarata ellenére kirángatta a nőt az autóból. A volt élettárs végül a vádlott felszólítására átült a másik gépkocsiba, majd a férfi egy külterületi erdőhöz hajtott, ahol féltékenységből ismét pofon ütötte és lábon rúgta a nőt.

A bántalmazás következtében a sértett az arcán és a kezén nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, mert két héttel azután, hogy őt a bíróság más ügyben jogerősen elítélte, Baján egy parkoló autó katalizátorát, nem sokkal később pedig egy lezáratlan női kerékpárt lopott el.

Az ügyészség a férfit folytatólagosan, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette mellett üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !