Segítséget ajánlott, majd meglopta áldozatát egy férfi Budapesten

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfival szemben, aki azzal szólított le egy 67 éves nőt, hogy elviszi autóval bevásárolni, majd hazafelé menet, amikor megállt, kikapta a nő kezéből a pénztárcát, kivette belőle a pénzt, majd elhajtott.

A vádirat szerint a vádlott a XXII. kerület, Bartók Béla úton közlekedett gépkocsival, amikor az egyik buszmegállóban várakozó 67 éves nőnek felajánlotta, hogy 1.000 forintért elviszi autóval vásárolni. A sértett ezt elfogadta, így a férfi a nőt egy XXII. kerületi bevásárlóközpontba vitte. A sértett a postán - a vádlott tudtával - 150.000 forint készpénzt vett fel, majd bementek a gyógyszertárba, autóval mentek egy benzinkúthoz, később egy dohányboltnál is megálltak. Amikor tovább indultak, a sértett megkérte a férfit, hogy álljon meg, mert kiszállna, ezért az elkövető letért egy mellékútra. A sértett a pénztárcájából elővett 2.500 forintot, a férfi azonban közölte, hogy ez kevés lesz, majd kikapta a nő kezéből a pénztárcát, kivett belőle 130.000 forintot, majd felszólította utasát, hogy szálljon ki. A nő annyira ledöbbent, hogy a felszólításnak eleget téve, kiszállt, a vádlott pedig elhajtott.

A bűncselekménnyel okozott kár 130.000 forint volt, amelyből a nyomozók a vádlott elfogásakor 95.000 forintot lefoglaltak, és a sértettnek kiadtak, ezáltal a kár nagyobb része megtérült.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 28 éves férfit lopás vétségével vádolja, és arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !