Ugrás a fő tartalomra

Rendszeresen bántalmazta kis unokáját a dunakeszi „verős mama”

A dunakeszi rendőrök befejezték annak a 47 éves asszonynak az ügyét, aki a gyanú szerint rendszeresen bántalmazta kis unokáját - csak „verős mama”-ként emlegették.

Az akkor ötesztendős kislány viselkedésében 2019-ben tapasztalták először a változásokat. Magatartási problémákról, balesetként magyarázott, furcsa sérülésekről kaptak jelzéseket a gyámhivatal munkatársai. Mivel a nyomok családon belüli erőszakra utaltak, valamint a pszichiátriai, pszichológusi vizsgálat is alátámasztotta a fizikai és szóbeli erőszakot, a kislányt 1,5 évvel fiatalabb öccsével együtt kiemelték a családból, nevelőszülőnél helyezték biztonságba, a járási hivatal pedig feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozás felszínre hozta a testvérek viszontagságait: Dunakeszin élő nagymamájukhoz 2018-ban költöztek édesanyjukkal, aki 2019-ben börtönbe került. Néhány hónapnyi nagymamás felügyelet után a kislány magatartása érezhetően és láthatóan megváltozott. A testén időről időre megjelent, szokatlan nyomok - duzzanatok, véraláfutások - nem kisgyermeki csínyekre és apró balesetekre utaltak, hanem sokkal fájdalmasabb történésekre.

Az egyik vizsgálat alkalmával a kislány hátán 4, kb. 20 centiméter hosszú, bal combján 10 centiméter hosszú véraláfutás, jobb kezén duzzanat és hematóma volt látható a többi, korábban szerzett, gyógyulóban lévő sérülések mellett.

A rendőrségi nyomozás alatt kirendelt igazságügyi gyermekpszichiátriai és klinikai gyermekpszichológiai szakértő mindkét gyermeket megvizsgálta. Szakvéleménye szerint a kisfiú kizárólag nővéréhez kötődött, a nagymamával szemben erős elzárkózást érzett és mutatott. Őt ugyan nem bántotta, ettől függetlenül „verős mamának” nevezte, hisz nővérét nem kímélte, aminek ő is tanúja volt. A most 8 éves kislány szintén „verős mamának” hívta anyai nagyszülőjét, utalva arra, hogy rendszeresen „csípős bottal” ütlegelte őt.

A dunakeszi rendőrök két rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg a kisgyermekek nagymamáját. A 47 éves asszony tagadta, hogy akár szóval, akár tettleg bántotta volna unokáját. Állította, a gyanúsítás nem igaz, a kislány mindig rosszalkodott, a sérüléseit pedig más gyerekkel való verekedés közben szerezte, vagy magának okozta, pl. „csipkodással”.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya F.-né R. Zsuzsannával szemben az eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján , vélhetően a képen látható férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. szeptember 25-én 12 óra körül Győrben, a Szent István úton lévő egyik benzinkúton elhagyott nagyobb összegű készpénzt megtalálta, magával vitte és azt a hatóságon nem adta le. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (Győr, Zrínyi utca 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve bejelentés tehető a 112-es központi segélyhívón is. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Videón, ahogyan egy Chevrolet elgázol egy kerékpárost

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapj án egy ismeretlen személy 2022. november 9-én 17 óra 5 perckor Győrben, a Jedlik Ányos híd felől a Híd utca, Töltésszer utca kereszteződésénél lévő körfogalom irányába közlekedett feltehetően egy szürke színű Chevrolet Lacetti kombi típusú személygépkocsijával. Haladása során a járművezető a körforgalom előtt - a kamerafelvétel alapján – észlelte, hogy a számára nem biztosított elsőbbséget egy kerékpáros fiatalember, aki a Híd utca felől hajtott a kijelölt gyalogátkelőhelyre. A sofőr a járművét lefékezte, azonban ennek ellenére a biciklisnek érintőlegesen nekiütközött és őt fellökte, aki ezt követően visszaült a kerékpárjára és tovább haladt. A balesetet észlelve az ismeretlen vezető megállt, de segítségnyújtás nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset következtében a 13 éves kerékpáros fiú megsérült Megosztás

A gödöllői rendőrök elfogták a fiatalokból álló bűnbandát

A gödöllői rendőrök elfogták azt a fiatalokból álló bűnbandát, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és vitték, amit csak bírtak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett a segélyhívóra, amikor egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel az akkor még ismeretlenek, három országúti versenykerékpárnak, akkumulátornak, ruháknak és sportfelszereléseknek kélt lába, a sértett becslése szerint több mint 1,5 millió forint kár érte. Ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni, volt, amikor egy nyitott autóval egyszerűen csak elhajtottak a helyszínről. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elkövetők novemberi elfogásáig 11 bűncselekményt követtek el. A gödöllői zsaruk talpaltak az információk és nyomok után, a helyszíneken mindenre kiterjedő szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek, akit csak lehetett m

Arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a bíróság súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki arra vette rá a barátnőjét, hogy más férfiakkal szexuális cselekményt végezzen. A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi hamis közös jövőkép ígéretével rábeszélt egy fiatal lányt, hogy Ausztriában, majd Svájcban különböző bárokban prostitúciós tevékenységet folytasson. A lány az ebből származó jövedelmének nagy részét személyesen vagy postai úton a férfinak adta át. Egy idő után a lány azonban közölte, hogy a tevékenységet abba akarja hagyni, ekkor a férfi bántalmazta, megfenyegette. A lány 2014-ben jelentette fel a férfit Magyarországon. A férfi azért, hogy a külföldről érkező nagy összegű utalások eredetét leplezze, rávette családtagjait (édesanyját és testvéreit), hogy a külföldről nevükre utalt pénzt felvegyék és neki átadják. A férfi 2009 októbere és 2014 augusztusa között ily módon több, mint 12 millió forintnak megfelelő svájci frankhoz jutott hozzá. A férfi ez

Szökött fogolyt keresnek a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytat eljárást fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt Oláh Norbert ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a 20 éves férfi 2022. november 20-án a délutáni órákban a lábára helyezett nyomkövető eszközt levágta, majd a házi őrizet helyéül kijelölt szécsényi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott. A Szécsényi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szécsényi Rendőrkapitányságon (3170 Szécsény, Rákóczi út 66.) személyesen, telefonon a 06-32-372-255-ös hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy hívja a 112-es központi segélyhívószámot. (Fotó: police.hu) Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !