Pisztollyal és paprikaspray-vel támadt a rendőrökre egy palesztin embercsempész Maglódon

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt nyomoz azzal a palesztin férfival szemben, aki a rendőrökre támadt.

Egy palesztin férfi az M5 autópályán Budapest irányába közlekedett egy német hatósági jelzésű kisbusszal, amelyben 26 külföldi, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállított.

A rendőrök bűncselekmény gyanúja miatt intézkedni akartak a férfival és utasaival szemben, a kisbusz vezetője azonban figyelmen kívül hagyta a megállásra utasító jelzéseket. A külföldi férfi legalább 30 kilométeren keresztül történő menekülése során a közlekedés más résztvevőjének, valamint utasainak életét is közvetlenül veszélyeztette, amikor áttért a szembejövő sávba és az onnan érkező kamion elől csak két-három méter távolságra tért vissza a saját sávjába. A jármű Maglódon ráhajtott egy földútra, ahol hamar elakadt a szántásban, majd a férfi kiugorva menekülni próbált. A férfi a rendőrök megállásra vonatkozó magyar és angol nyelvű rendőri felszólításainak továbbra sem tett eleget.

Az egyik rendőr utolérte a férfit, és testi kényszert alkalmazott vele szemben, aki ennek során egy gázriasztó pisztolyból leadott egy lövést a tőle egy méter távolságra lévő rendőr felsőteste felé, aki a mozdulatot hárítani próbálta, de a fülén így is vérző, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az időközben a helyszínre érkező másik rendőr elvette az elkövetőtől a fegyvert, aki ekkor paprikaspray-vel fújta le a hivatalos személyt. Végül megbilincselték a férfit, akinél ezután a ruházatának átvizsgálása során egy megközelítőleg 10 centiméter pengehosszúságú bicskát találtak.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 23 éves férfit, aki nem ismerte el  a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövető ellen több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, amely ügyben elrendelték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !