Pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint egy 26 éves férfi 2022. november 26-án reggel két szomszédos szolnoki családi ház ablakait kövekkel megdobálta, és a nyílászárók üvegei betörtek. Majd az utcában továbbhaladt és az egyik ház előtt parkoló, nyitva hagyott gépkocsiból kivett 3000 forint készpénzt, és egy tárcát a benne lévő okmányokkal, majd folytatta útját. Még mindig ugyanabban az utcában, pár házzal arrébb egy újabb nyitott állapotú autóra talált, amiben az indítókulcs is benne volt, így abba beült, majd a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elhajtott.

A gépkocsival haladása során Szolnok belvárosában, a Thököly úton, egy forgalmi ok miatt megálló személygépkocsi hátuljába ütközött, és megállás nélkül továbbhajtott. Onnan pár utcányira a sofőr elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett és egy fának ütközött. Az autóról leesett a rendszámtábla, de az még mindig járóképes volt így innen is elhajtott a férfi. Az ámokfutás a Horog utcában ért véget, mikor egy balra ívelő útkanyarulatnál letért az úttestről és az útmenti ingatlan kerítésének ütközött, majd az ott lévő fának csapódva megállt. A sofőr, miután az ingatlan tulajdonosa tájékoztatta, hogy értesítette a rendőrséget, az összetört, járóképtelen autót hátrahagyva elszaladt a helyszínről.  

A történésekről külön-külön bejelentés érkezett a rendőrségre. A szolnoki rendőrök a rendelkezésre álló kamerafelvétel és a szemtanúk elmondása alapján megállapították, hogy az események ugyanazon férfihez köthetők és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A kapitányság munkatársai azonnal megkezdték a jogsértő felkutatását, és még aznap, a délután folyamán egy szolnoki ingatlanban elfogták. A gyanúsítottként kihallgatott férfi elismerte a cselekmények elkövetését, valamint az általa elmondottak alapján felmerült a gyanúja annak, hogy bódult állapotban közlekedett a gépjárművel.

A rendőrök megállapították továbbá, hogy a terhelt vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és eltiltás hatálya alatt közlekedett a gépkocsival. A balesetek során más személy nem sérült meg a jogsértőn kívül, neki könnyű sérülése keletkezett. A nyomozók a férfit őrizetbe vették.   

A Szolnoki Rendőrkapitányság 2 rendbeli rongálás vétség, garázdaság vétség, jármű önkényes elvétele bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, lopás vétség miatt folytat eljárást, valamint eljárást kezdeményezett járművezetés bódult állapotban bűncselekmény és a közúti balesetek kapcsán szabálysértés elkövetése miatt.  (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !